Udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije
+385 1 4827 233

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE 2017.

18.06.2017.

Cilj programa Hodočašće u Međugorje Udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije je duhovna obnova u molitvama, zagovorima, molitvama za pronalazak nestalih članova obitelji, za pokoj duša poginulih te molitve za bolesne i teško ranjene.

Ključna riječ u ovom programu je vjera u Boga te snažan poticaj za daljnji rad i život, a naročito da se pronađe mir za pokoj duša koje još nisu pronađene i dostojanstveno pokopane. Odlazak na sveta i posvećena mjesta s puno molitva je poklon svakom hodočasniku.
Dolaskom u Međugorje u razdoblju od 15. do 18. lipnja 2017. godine sudjelovali smo na 6. Susretu invalida iz svih krajeva svijeta u pratnji roditelja i mnoštvom volontera, koji su teže invalide nosili u kolicima ili na nosilima na Brdo ukazanja. U tom mnoštvu našli smo se i mi s našim invalidima i obiteljima poginulih i nestalih civila. Također je bila ponuđena pomoć stranih volontera i našim težim invalidima i starijim osobama.
Na Brdo ukazanja teško smo se probijali zbog mnoštvo, jer su jedni išli prema Brdu ukazanja, a drugi su se vraćali nazad s mislima i molitvama na svim jezicima svijeta. 18. lipnja 2017. prije povratka kući, prisustvovali smo jutarnjoj misi na kojoj je bilo mnoštvo mladih obitelji s djecom, jer svake godine se na taj dan okupljaju obitelji s djecom iz Europe i svijeta.
Zahvaljujemo se Gradu Zagrebu na pruženoj financijskoj potpori, jer bez njihove pomoći ne bi mogli realizirati ovaj program, te se također zahvaljujemo gradonačelniku Milanu Bandiću i cijelom Gradskom uredu za branitelja na potpori.

PARTNERI

Grad Zagreb – Gradski ured za branitelje


Zagrebačka županija - Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb


Zajednica udruga hrvatskih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske


Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske

KONTAKT

Tkalčićeva 33
Zagreb HR-10000

T: +385 1 4827 233
F: +385 1 4827 233