Udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije
+385 1 4827 233

RADIONICA - IZRADA ANĐELA

03.11.2015.

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije je sama osmislila i provela Kreativnu radionicu izrade raznih rukom izrađenih predmeta u razdoblju od 21. travnja do 3. studenoga 2015. godine. Smisao Kreativne radionice je jedan vid psiho-socijalne pomoći članovima te da sami kroz kreativan rad pokušaju osloboditi svoju kreativnu stranu i u radi i druženju lakše prebrode probleme koji ih muče.

Kreativne radionice, koje su sastavni dio rada naše Udruge, organizirane su i provođene od strane naših istaknutih članova u razdoblju od 21. travnja do 3. studenoga 2015. U tome razdoblju smo napravili desetak kreativnih radionica za naše članove koje su vodile gospođa Tomljenović i gospođa Marchioli, a na kojima smo izrađivali razne predmete povodom Uskrsa i Božića.
Sudjelovalo je dvadesetak članova Udruge, a radili smo oslikavanje predmeta od stakla, porculana i drveta te na platnu. Izrađivali smo prigodne čestitke raznim tehnikama, pravili anđele od gipsa i potom ih bojali, radili anđele s čipkom, svilenim ružama i broševima.
Naučili smo i posebnu tehniku pletenja košarica od raznog papira te druge tehnike ukrašavanja.
Radovi napravljeni na tim kreativnim radionicama su bili izloženi povodom obilježavanja raznih događanja i aktivnosti u Udruzi.
Udruga planira daljnje održavanje ovakvih ili sličnih kreativnih radionica u svojim prostorijama, jer je potvrđen pozitivan učinak na naše članove ugodnim terapeutskim efektom druženjem uz kreativnu izradu nečeg ljepog i korisnog. Komentari članova su bili više nego dobri i želja članstva je da se nastave ovakve pozitivne inicijative.
Zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji na pruženoj financijskoj potpori, jer bez njihove pomoći ne bi mogli realizirati ovaj program.

PARTNERI

Grad Zagreb – Gradski ured za branitelje


Zagrebačka županija - Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb


Zajednica udruga hrvatskih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske


Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske

KONTAKT

Tkalčićeva 33
Zagreb HR-10000

T: +385 1 4827 233
F: +385 1 4827 233